Конспекты лекций по "Плодово-ягодным напиткам" |
Добавил(а) Administrator |
26.01.11 22:48 |
Страница 37 из 39
Транспортування і зберігання. Транспортують вина з додержанням температурних умов і захистом від атмосферних опадів. Температура зберігання 8-16°С, напівсолодкі та напівсухі від 2 до плюс 8°С в добре вентильованих приміщеннях без сторонніх запахів. Виробник вин надає певні гарантії щодо зберігання і споживання вина. За дотриманням умов зберігання і транспортування: - вина столові ординарні - 3 міс; - вина кріплені ординарні, столові марочні-4 міс; - вина кріплені марочні - 5 міс; - вина столові, контрольованих назв за походженням - 6 міс; - вина кріплені, контрольованих назв за походженням -12 міс. Вина на експорт- 1 рік 6 міс. після проходження кордону України. Способи розливу вин Відфільтровані плодово-ягідні вина розливають на такому ж обладнанні, що й виноградні. Для попередження мікробних помутнінь столових вин застосовують пляшкову пастеризацію чи гарячий розлив. Застосування гарячого розливу є кращим, тому що низький вміст кисню, помірні режими нагрівання, утворення вакууму в пляшці з охолодженим вином значною мірою попереджують переокислення столових вин порівнянні з пляшковою пастеризацією. Крім того лінії гарячого розливу вина серійно випускає промисловість і вони успішно застосовуються ? – мнение Литовченко. А для беліх вин ? Для доведення до мінімуму негативної дії кисню на столових вин його витісняють безпосередньо із пляшки розливом з допомогою інертних газів. Для цього застосс спеціальну установку, яка монтується в лінію подачі вина на і як правило, в напірному відділенні (рис. В якості пористої насадки розпилювача застосовують і частину шамотно-селікатного елементу (розмір пор 100 ± ЗО і призначеного для очищення повітря, газів, води і кислих серє від домішок.
Рис. 6.3. Установка для обробки вин перед розливом інертними газамк 1 - балон, 2 - редуктор, 3 - ротаметр, 4 - змішувач, 5 - клапан, 6 – кран; 7 -розпилювач, 8 - трійник, 9 - піногасник, 10 - кран, 11 - обвідна труба.
|
Последнее обновление 07.02.11 14:02 |